0575 - 79 90 24

Arbeidsrecht advocaat nodig in Zutphen?

Recht op ontslagvergoeding?

Na ontslag kan het zijn dat u als werknemer recht heeft op een ontslagvergoeding. Dit wordt ook wel een ‘gouden handdruk’ genoemd. In de meeste gevallen wordt een dergelijke vergoeding gegeven wanneer u buiten uw schuld om ontslag krijgt. Dit kan bijvoorbeeld komen door een reorganisatie of door ontslag met wederzijdse goedkeuring. Of u in aanmerking komt voor ontslagvergoeding is afhankelijk van een aantal factoren, zoals uw eigen verwijtbaarheid en het aantal dienstjaren dat u heeft gewerkt en nog zou werken.

Onderhandelen bij ontslagvergoeding

Bent u werkgever en gaat u mensen ontslaan? Dan is het goed om te weten dat u niet verplicht bent om een vergoeding uit te keren. Afhankelijk van de situatie kunt u als werkgever zelf bepalen of u de onderhandelingen over vergoeding wil aangaan. Ontslagvergoeding is namelijk in de meeste gevallen een kwestie van gunnen.

Ontslagvergoeding berekenen

Wilt u als werknemer een vergoeding of wilt u als werkgever iemand een ontslagvergoeding meegeven? Dan is het handig om de hoogte hiervan te laten berekenen. Wilt u meer weten over het ontvangen van een ontslagvergoeding? Neem dan direct contact op met De vakman in de regio Zutphen. In de regio Zutphen staan wij voor iedereen klaar met problemen rondom het arbeidsrecht.

Let op! Per 1 juli 2015 gelden er nieuwe regels binnen het ontslagrecht door de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. De ontslagprocedure verandert en de ontslagvergoeding maakt plaats voor een transitievergoeding. Er geldt voor kleine bedrijven en oudere werknemers nog wel een overgangstermijn. Lees hier meer.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Hoofdvestiging